INFORMATION OM ELCYKELPREMIEN

I regeringens budgetproposition som lämnades in 20 september 2017 finns ett förslag till riksdagen. Riksdagen kommer att besluta om förslaget under hösten 2017. 

Privatpersoner som är över 18 år som köper en elcykel, elmoped eller elmotorcykel ska enligt förslaget få en premie/bidrag på 25% av elcykelns belopp, upp till en maxgräns på 10.000 kr (gäller ej hobby- eller leksaksfordon). Bidraget gäller 1 gång/person. Enligt förslaget ska bidraget gälla retroaktivt från och med den 20 september 2017. Den som köper en elcykel, elmoped eller elmotorcykel från och med detta datum ska spara kvittot för att kunna ansöka om bidraget. På kvittot måste det framgå vilket fordon det gäller, genom till exempel ett ramnummer, registreringsnummer eller annat ID-nummer. 

Köper du en elcykel som kostar 19 995:- får du således tillbaka 4 998:- i premie. 

Regeringens förslag är att förordningen om premie för elfordon ska träda i kraft den 1 januari 2018. Dock är inget beslutat om när premien kan börja att betalas ut. Regeringen avsätter 350 miljoner kronor per år, i tre år, till elcykelpremien. 

Regeringen föreslår att Naturvårdsverket ska ansvara för utbetalningen av bidraget till privatpersoner. Naturvårdsverket arbetar nu med frågan om hur detta ska gå till.

Mer information om bidraget kommer att finnas närmare årsskiftet. 

 

>> Se hela elcykelsortimenetet här

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 st 0:-
Till kassan
Fri frakt
14 dagars öppet köp
Trygg och säker betalning
Stäng