Stäng

Gravelbikes

Gravelbikes

Montering av din cykel och alla tillbehör ingår alltid.

Sortering:

Filtrera efter

Scott Speedster Gravel 30 2020
Perfekt pendlarcykel året om
16 990:-
Nishiki Allroad Herr 2020
Mångsidig gravel med bromsar från TRP
13 490:-
Specialized Diverge E5 Elite 2020
Uppdaterad favorit för både grus och asfalt
18 990:-
Trek Checkpoint ALR 5 2020
Mångsidig gravelbike för både träning och cykelsemester
21 990:-
Bergamont Grandurance 6 2020
Uppdaterad grusfantom som klarar alla underlag
18 990:-
Scott Gravel 24 FB
Snabb och pålitlig grusspecialist
8 490:-

Gravelbikes

Cykelkross, CX, Cyclocross, gravel bike, Pendlarracer? Ja, kärt barn har fått många namn på senaste tiden i och med att intresset för denna typ av cykel stigit på våra svenskar vägar och cykelbanor. 

Cykelkross härstammar dock inte i Sverige utan kommer i grunden från Holland och Belgien där man sedan länge tävlat i sporten. Tävlingsformen som oftast består av en bana med gräs, grus och ofta lera som underlag och inkluderar flera hinder där man måste kliva av och lyfta cykeln. När man började tävla på detta sätt använde man sig av vanliga racercyklar men kom snabbt fram till att en del justeringar behövde göras. Bland annat breddades gaffeln för att få plats med bredare mönstrade däck samtidigt som man ändrade geometrin för att få en mer upprätt sittställning. Bockhornsstyret behölls däremot och än idag står det i regelboken att man inte får använda raka styren på cykelkrosstävlingar.

Grunden som lades i Holland och Belgien formar än idag hur man bygger Cykelkross och har gjort att cykeln blivit populär även utanför tävlingsbanorna. En bredare gaffel gör att man enkelt får plats med dubbdäck och dessutom kan utrustas med stänkskärmar. Egenskaper som är riktigt uppskattade för pendlarcyklister som inte räds dåligt väder eller halvtaskiga vägar. Jämför man med en racer gör geometrin och en robustare konstruktion att cyklingen blir bekvämare och cykeln mer lätthanterlig. Vill man däremot ha samma cykel att tävla eller träna med på landsväg är det bara slänga på ett par smalare släta däck och vips så har du en riktigt vass racer!

Cykelkross lämpar sig för en oerhört bred grupp av cyklister. Allt från inbitna lerfantaster till jobbpendlare som gärna gör vägen till och från jobbet till ett träningspass. Eller varför inte racercyklisten som inte vill hänga upp hjälmen under vinterhalvåret och inte räds att klä på sig några lager extra och ge sig ut oavsett väder! 

Cykelkrossen har kommit till Länna Sport för att stanna och vi hjälper dig mer än gärna att hitta en modell som passar just dig!


Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 st 0:-
Till kassan
Fri frakt
14 dagars öppet köp
Trygg och säker betalning