Stäng

Köpa längdskidor online?

Längdguide

 

Vi på Länna Sport bestämde oss tidigt för en sak - när vi säljer längdskidor online ska det vara precis som att köpa i vår fysiska butik. I denna guide berättar vi om hur processen går till bakom kulisserna för att hitta rätt par skidor för just dig. 

Hur går vi till väga för att hitta rätt skida?

 

Bikt och erfarenhet — För att plocka fram rätt längdskidor med rätt spann behöver vi vissa uppgifter av dig, som din vikt och erfaranhet av längdåkning. Är du nybörjare eller glad motionär som åker några gånger per år har du förmodligen inte samma teknik som någon som tränar inför ett Vasalopp. Din teknik och styrka avgör hur väl du kan trycka ner skidan och därmed få fäste. Åker du på en för hård skida kan du inte trycka ner spannet och du kommer uppleva något vi alla vill undvika - bakhalt.

Spannet — Med de uppgifter vi får av dig kan vi prova spannet på skidan med hjälp av våra verktyg och se ifall skidan kommer att passa. Hittar vi inte den perfekta skidan hör vi av oss och kommer med ett nytt förslag. Det är av yttersta vikt att spannet passar just dig och din skidåkning! Just därför tar vi oss tid att i butiken pröva och se att skidan kommer passa.

Steg 1 — När du beställt skidor är det första vi gör att plocka fram rätt modell och längd som du uppgett vid din beställning.

Steg 2 — Här prövar vi ut och mäter ditt spann, vi lägger skidorna på spannbänken och prova trycket på skidorna med hjälp av vårt verktyg. Med hjälp av verktyget kan vi se hur spannet kommer ligga mot marken när du står på dina skidor. Vi kontrollerar också att du kommer kunna trycka ner spannet och få fäste när du skjuter ifrån i åkningen.

Steg 3 — Vi märker ut spannet åt dig så att du enkelt vet hur du ska applicera vallan när du ska ut och åka. Allt för att underlätta för dig och din längdåkning.

Steg 4 — Om du har valt till en bindning så monterar vi självklart bindningen till dig innan vi skickar skidorna. Det kan vara lite knepigt att montera bindningen själv så den avgiften bjuder vi gärna på!

Steg 5 — Till slut kan vi varsamt paketera dina skidor och skicka direkt hem till dig. Smidigare och säkrare blir det inte när man köper online.

Fischer Sprint Crown Junior
Låter de lite mindre åkarna ha massor av kul i spåret
799:-
Fischer Sprint Crown Junior (19/20)
KAMPANJ
Mångsidig längdskida för juniorer
849:- (999:-)
Rossignol Speed Skin SS IFP Junior
BINDNING INGÅR
Juniorskida som ger schysst grepp och glid i alla förhållanden
1 599:-
Fischer CRS Classic Vasa (14-15)
KAMPANJ
Prisvärd, lättåkt och stabil vasaloppsskida
1 495:- (2 799:-)
Fischer Twin Skin Race (19/20)
KAMPANJ
Vasaloppsraket för motionärer
3 995:- (5 299:-)
Madshus Active Intelligrip Junior
KAMPANJ
Juniorskida med intelligripkonstruktion
1 490:- (2 499:-)

NYHETSBREV

Vill du ha våra senaste nyheter och erbjudanden?

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 st 0:-
Till kassan
Fri frakt
14 dagars öppet köp
Trygg och säker betalning