Stäng

Skal eller galon

- Hur håller man barnen varma och torra?

Klädguide

 

Frågan vi ofta får av föräldrar som kommer in i butiken är om vad som passar bäst, galon- eller skalställ till barnen. Det är viktigt att barnan håller sig torra och varma när skolan drar igång igen efter sommaren och när slasket är som värst under tidig vår. I denna guide går vi igenom för och nackdelar med galon och skal. 

Galon

Ytterkläder gjorda av galon är bra för barn som är mycket stillasittande eller stillastående då det är helt vattentätt och enkelt att torka av men har dessvärre inte lika bra andningsförmåga som skalkläder. Älskar ditt barn att sitta och hoppa i vattenpölar är galon ett säkert kort. De är riktigt bra när regnet öser ner och enkla att skölja av om ditt barn har krypit runt i leran.

Tänk på att inte kläd på barnen för mycket under galonplagg då andningsförmågan är sämre och det lätt blir varmt och svettigt om man har på sig för tjocka lager under. 

Skal

Har man barn som man vet är aktiva med mycket spring i benen rekommenderar vi att du klär ditt barn med skalkläder som oftast är tillverkat i ett mer slitstarkt material med god andningsförmåga. Alla våra skalkläder är skapade i ett vind- och vattentätt material och har förstärkta partier på knä och rumpa.

Det bästa med skalkläder är att de även är perfekta att använda i skidbacken som då blir det yttre lagret och enkelt komplettera med lager under.

Didriksons Slaskeman Set Junior
Skyddande galonställ med hög komfort för barn
499:-
Didriksons Main Rain Set Junior
KAMPANJ
Låt inte vädret stoppa kidsen
399:- (799:-)
Reima Kuori Softshell Pant Junior
KAMPANJ
Slitstarka och bekväma 3-lagers softshellbyxor i stretch
299:- (449:-)
Reima Kaura Pant Junior
KAMPANJ
Slitstarka och bekväma skalbyxor till barn
249:- (399:-)
Reima Vatten Jacket Junior
KAMPANJ
Klassisk och bekväm regnjacka i mönstrad design
349:- (499:-)

NYHETSBREV

Vill du ha våra senaste nyheter och erbjudanden?

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 st 0:-
Till kassan
Fri frakt
14 dagars öppet köp
Trygg och säker betalning