Stäng

Skötselråd - Parajumpers

Klädguide

 

Det är alltid en bra idé att följa tvättinstruktionerna på tvättlappen inuti plagget. Läs gärna igenom instruktionerna noga innan du tvättar ditt Parajumpersplagg. Beroende på typen av material, fyllning och detaljer kan tvättinstruktionerna variera. Men visst finns det mer att tänka på än det som syns på de små tvättlapparna i plaggen, i den här guiden hittar du alla skötselråd du kan tänkas behöva.

Generella Tvättinstruktioner

Innan all typ av tvätt bör du plocka bort alla avtagbara accessoarer, inklusive pälskragen och förvara dem på en säker plats. I de fall då din kappa har ett avtagbart innerfoder rekommenderar vi att dessa tvättas separat. På grund av de olika karaktärerna på tyget kan en del färger färga av sig och därför bör dessa alltid tvättas separat och skall inte skrubbas eller gnuggas på något sätt. Undvik att använda starka fläckbortagningsmedel, om du fått en fettfläck testa istället att förbehandla fläcken med vanligt diskmedel och tvätta sedan plaggen som vanligt, som tvättlappen beskriver.

Maskintvätt — Om tvättsymbolen på tvättlappen godkänner att ditt Parajumpersplagg kan maskintvättas rekommenderar vi att du tvättar på 30 grader med ett milt tvättprogram. Plagget bör tvättas med avigsidan utåt och avtagbara material så som päls och andra accessoarer ska plockas bort. Tvättprogram kallade "Eco Mode" som använder mindre vatten är inte rekommenderade för stoppade jackor då de tvättas som bäst med större mängder vatten och centrifugera jackan en extra gång om det behövs. De syntetiska läderdelarna i änden på dragkedjorna ska inte bli skadade av att plagget tvättas i vatten.

Det finns inget speciellt märke inom tvättmedel som vi rekommenderar, men ett milt tvättmedel och speciellt framtagna tvättmedel för dunjackor är att föredra. Använd inte sköljmedel och skölj gärna en extra gång.

Torkning — Vid slutet av tvättprogrammet se till att centrifugera plagget väl, gärna två gånger vid behov, detta för att få ut så mycket vatten som möjligt. Lägg sedan jackan på en platt yta för att torka och kom ihåg att fluffa upp dunet då och då för att undvika klumpbildningar. Dunet behöver bli separerat för att återfå sin "fluffighet" och jackan kommer torka ordentligt om plagget får ligga platt i ett varmt rum eller utomhus (dock i skuggan) under en tillräcklig tid. Kom ihåg att inte lägga jackan i solen då detta kan skapa blekningar i materialet. Det lättaste sättet att torka ett dunfyllt plagg på vintern är att torktumla med ett par rena tennisbollar för att fluffa upp dunet. Men det är viktigt att torktumlaren är satt på en låg värme och att plagget under alla omständigheter måste tas ut ur maskinen så fort den är klar. Låt inte jackan ligga kvar i den varma trumman, då kan plagget krympa och tappar sin passform. 

Förvaring av din jacka

1. Se till att din Parajumpers jacka är helt ren. Alla rester av smuts, svett och olja bör behandlas innan förvaring. Läs tvättintruktionerna på tvättlappen och följ dessa noga. Se till att jackan är helt torr innan du hänger undan den.

2. Lufta din jacka på en bred galge på torr och mörk plats för att sedan hänga den i en klädförvaringspåse som skyddar den mot damm och smuts.

3. Undvik att pressa in din Parajumpers jacka i trånga utrymmen.

4. Om ditt plagg trots detta måste hänga i ett trångt utrymme, plocka bort den avtagbara pälskragen och häng den separat i en plastpåse för att undvika att bli tillplattad. Efter en lång period av förvaring kan plagget torktumlas på låg värme med ett par rena tennisbollar för att återfå sin "fluffighet".

Parajumpers Cloud Puffer Jacket Herr
KAMPANJ
Värmande och bekväm dunjacka i modern design
6 629:- (9 490:-)
Parajumpers Mariah Down Jacket Dam
Stilren och bekväm dunjacka i glansig quiltad design
5 190:-
Parajumpers Long Bear Parka Dam
Varm och stilren dunjacka i tidlös design
10 390:-
Parajumpers Ayame Jacket Dam
KAMPANJ
Tunn och bekväm dunjacka i stilren halvblank design
2 999:- (4 490:-)
Parajumpers Last Minute Jacket Herr
Värmande och bekväm dunjacka i lätt vikt
4 790:-
Parajumpers Kobuk Vest Herr
Värmande och bekväm dunväst i modern design
4 790:-
Parajumpers Pharrell Jacket Herr
Värmande och bekväm dunjacka i quiltad design
5 990:-

NYHETSBREV

Vill du ha våra senaste nyheter och erbjudanden?

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 st 0:-
Till kassan
Fri frakt
14 dagars öppet köp
Trygg och säker betalning