Stäng

Hövding

Hövding

Sortering:

Filtrera efter

Hövding 3
3
Världens säkraste cykelhjälm
3 499:-
Hövding Skal Hi-Vis
KAMPANJ
Perfekt skydd för den säkerhetsmedvetne i trafiken
119:- (199:-)
Hövding Packed Cover
Skal till din Hövding 3.0
499:-
Hövding Skal Paisely
Stick ut med detta väldesignade skal
499:-

Hövding

Hövding har sitt ursprung i grundarna Anna Haupts och Terese Alstins examensarbete i industridesign vid Lunds Universitet 2005.

Idén att utveckla en ny typ av cykelhjälm uppkom i samband med införandet av en lag om obligatorisk cykelhjälmsanvändning för barn upp till 15 år i Sverige, vilket medfört en debatt om huruvida hjälmtvång även kunde vara aktuellt för vuxna cyklister. Anna Haupt och Terese Alstin såg sitt examensarbete som en möjlighet att ta reda på om det gick att ta fram en cykelhjälm som människor med glädje skulle använda – med eller utan lagtvång.

Examensarbetet ledde till konceptet airbagcykelhjälm och fick Innovationsbrons Idéstipendium. Detta blev startskottet för att utveckla Hövding till en riktig produkt. 2006 vann Hövding Venture Cup, varefter Hövding Sverige AB startades.

Idag är de 20 personer på Hövding, alla med sin unika specialistkompetens. De är ett gäng med olika bakgrunder och personligheter, som inspireras av varandra och jobbar väldigt tätt ihop. "Vi triggas av det omöjliga och tycker att nyfikenhet är en dygd." säger Anna. De arbetar inte längre kvar på företaget men har skapat en helt ny plattform för hjälmanvändandet i Sverige idag. 

 


NYHETSBREV

Vill du ha våra senaste nyheter och erbjudanden?

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 st 0:-
Till kassan
Fri frakt
14 dagars öppet köp
Trygg och säker betalning